Register for the 6th SAMA Tennis Open – Oct. 15! →
sama logo

Zdravstveni Centar Loznica dobila savremeni ultrazvucni aparat za pregled novo rodjencadi

Srpsko Američka Medicinska Asocijacija (SAMA) je donirala lozničkom Domu zdravlja ultrazvuk za pregled novorodjenčadi koji će biti korišćen u Savetovalištu za decu.

“Godišnje kroz naš kabinet prođe 1500 beba i drago mi je što su  donatori prepoznali  potrebe primarne zdravstvene zaštite, jer kod nas sve počinje, mi ovde radimo skrining kukova kod beba.”  – rekla je dr Dragica Andrić, specijalista pedijatrije, koja je u ime Doma zdravlja izrazila zahvalnost na vrednom poklonu.

Reč je o savremenom ultrazvučnom aparatu uz koji je stigla i druga oprema za Savetovalište a ukupna vrednost donacije je oko 20 hiljada dolara.

Srpsko Američka Medicinska Asocijacija (SAMA) je dobrotvorna organizacija fokusirana na unapredjenje zdrastva u Srbiji. Od 2013. godine SAMA je realizovala više od 30 projekata u Srbiji, Republici Srpskoj i na Kosovu, i uložila preko 600.000 dolara u te projekte, u vidu doniranja medicinske opreme ili u obnavljanju infrastrukture. Donatori su ljudi našeg porekla ali i Amerikanci. Ova organizacija je 2016. a zatim i 2018. godine donirala EKG i defibrilator pedijatrijskom odeljenju bolnice u Loznici. 

SHARE
X
X