sama logo

Srpsko-Američko Medicinsko Udruženje bolnici doniralo opremu vrijednu 20.000 maraka

Dvije godine nakon što je prijedorskoj bolnici doniralo nove dušeke za potrebe porođajnog odjela Srpsko-američko medicinsko Udruženje danas je ovoj zdravstvenoj ustanovi poklonilo medicinske aparate potrebne za dijagnostiku u vrijednosti od 20.000 maraka.

Riječ je o spirometru za pedijatriju, pulsnom oksimetru, aparatu za ispitivanje sluha kod beba i toplom stolu za reanimaciju beba.

Zoran Mladenović, predstavnik Srpsko-američkog medicinskog udruženja kaže da su u Prijedor stigli s dobrim razlogom, kako bi donirali opremu bolnici. Ističe da su s donacijama prisutni na Kosovu, u Srbiji i Republici Srpskoj. Prije dvije godine jedan takav projekat su realizovali u Prijedoru i Gradišci, i sada, u drugom projektu, opet su u Prijedoru.

Ukratko fokusiramo se na pomoć zdravstvenim ustanovama, bolnicama, Domovima zdravlja  kroz  pomoć u novoj opremi, ali i rekonstrukciji objekata. Kad god možemo fokusiramo se na pedijatriju ili nešto što je u vezi s bebama, ginekologija, akušerstvo, pedijatrija…- rekao je Mladenović.

U posljednjih sedam godina po njegovim riječima u razne projekte ovo Udruženje je uložilo oko 330.000 američkih dolara.

Bitno nam je da sve bude transparentno i da se ono što doniramo upotrijebi za pomoć što većem broju stanovnika i da se korektno koristi. Bitno je i da donatori iz Amerike znaju gdje je završio novac koji su donirali. Zato se trudimo da svaki dolar koji dobijemo uložimo u projekte- istakao je Mladenović.

Na donaciji se zahvalio dr Mirko Sovilj, v.d. direktor JZU „Dr Mladen Stojanović“, rekavši da će ova oprema itekako unaprijediti njihov svakodnevni rad.

Povećava i sigurnost naših pacijenata, naročito novorođenčati, tako da u ime ustanaove želim da se toplo zahvalim Srpsko-američkom medicinskom udruženju koje evo već drugi put u posljednje dvije godine u našu ustanovu donosi zaista vrijedne donacije- rekao je dr Sovilj.

(SOURCE)

SHARE
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
X
X